Фота televid.by

Дадзеныя аб спажыванні асноўных прадуктаў харчавання ў хатніх гаспадарках у другім квартале прыводзіць Белстат.

У сярэднім беларус еў у месяц 4,5 кг бульбы (у II квартале 2018 га – 4,9 кг).

Знізілася таксама спажыванне малака і малочных прадуктаў – на 300 г да 22,1 кг; хлеба і хлебапрадуктаў – на 200 г да 6,4 кг; агародніны і бахчавых – на 100 г да 7,1 кг.

У той жа час сталі есці больш рыбы і рыбапрадуктаў (1,2 кг), алеяў (0,9 кг), садавіны і ягад (4,9 кг), цукру і кандытарскіх вырабаў (2,3 кг). Павелічэнне ў кожнай групе склала 100 г. Спажыванне яек у разліку на аднаго чалавека вырасла да 20 штук (у другім квартале 2018 гады – 19 штук).

Мяса і мясных прадуктаў беларусы ядуць столькі ж – 6,4 кг.

У выбарачным абследаванні хатніх гаспадарак не ўлічваліся прадукты, з’едзеныя ў аб’ектах грамадскага харчавання.

• Текст доступен на языке: Русский