Фота kh.vgorode.ua.

Супрацоўнік Універсітэта штата Агаё, ЗША, Санджа Іліч развянчаў міф аб перадачы каранавіруса праз ежу. Пра гэта паведамляе ria.ru са спасылкай на MedicalXpress.

«Каранавірус не з’яўляецца страўнікава-кішэчным захворваннем, інфекцыя COVID-19 не размнажаецца на ежы», — заявіў вучоны. Спецыяліст падкрэсліў, што вірусы не множацца на паверхнях, яны маюць патрэбу ў жывым гаспадары.

Пры гэтым ён папярэдзіў, што каранавірус можна падхапіць у супермаркеце. Каб гэтага не адбылося, Санджа рэкамендаваў трымаць сацыяльную дыстанцыю два метры і перыядычна апрацоўваць рукі антысептыкамі.

Набытыя гародніну і садавіну неабходна старанна мыць.

Эксперт адзначыў, што асцярогі пры заказе гатовай ежы з дастаўкай з крамаў залішнія. Паводле яго слоў, цяпер няма інфармацыі пра выпадкі перадачы каранавіруса праз службы дастаўкі з крамаў або рэстаранаў.

Раней расійскі доктар медыцынскіх навук, прафесар Дзмітры Нікіцюк заявіў, што сцвярджэнні аб тым, што

імбір, лімон ці які-небудзь іншы прадукт могуць абараніць ад каранавіруса — не больш, чым маркетынгавы ход.

Паводле слоў спецыяліста, не існуе ніводнага харчовага прадукта, які сам па сабе здольны абараніць ад віруса.

• Текст доступен на языке: Русский