Фота vogazeta.ru.

Санэпідслужба знайшла парушэнні ў 27% правераных школьных кафэ і сталовых, паведамляе Міністэрства аховы здароўя.

Штогод у пачатку навучальнага года прадстаўнікі санітарна-эпідэміялагічнай правяраюць выкананне санітарна-эпідэміялагічных патрабаванняў, якія тычацца арганізацыі харчавання школьнікаў.

Паводле папярэдніх вынікаў, у 2020/2021 навучальным годзе маніторынг траціны устаноў агульнай сярэдняй адукацыі краіны (гаворка ідзе пра школьныя аб’екты харчавання – кафэ і сталовых) ужо праведзены. У 27% з іх знайшлі парушэнні.

У ліку асноўных – парушэнні тэхналогіі прыгатавання страў, патрабаванняў па выкананні тэмпературы страў. Не функцыянуюць Саветы па харчаванні, бракеражные камісіі працуюць фармальна.

Не кантралюецца захаванне асабістай гігіены навучэнцамі і парушаецца рэжым уборкі памяшканняў аб’ектаў харчавання. Санітарна-эпідэміялагічнай службай па ўсіх парушэннях прынятыя меры ў адпаведнасці з заканадаўствам.

Правяраць арганізацыю харчавання будуць на працягу ўсяго навучальнага года.