Формулы беларускага пейзажу Аляксандра Грышкевіча

Тыповы беларускі пейзаж, які захапіў яго яшчэ ў дзяцінстве, і па сённяшні дзень з’яўляецца галоўным героем твораў Аляксандра Грышкевіча.На яго палотнах тое, што...

Актрыса, якая марыць аб Францыі

Яна заўсёды розная. Можа быць Халерай і Настаўніцай, Кандраціхай і Княгіняй, Маланкай і Бабуляй. Жыве на сцэне, а ў паўсядзённым жыцці шукае...

Яго “выстрал” нараджае прыгажосць

Усё жыццё ён устае раней за сонца. Каб паспець, пакуль тое яшчэ спіць, заехаць у лес і зліцца з прыродай. Гэты чалавек з...

Міхаіл Петух: “Турызм – лад жыцця ” + відэа

З Міхаілам Петухам мы сустрэліся для размовы ў Вілейскім краязнаўчым музеі. Тут яго, вандроўніка і краязнаўцу, добра ведаюць. Падчас паходу па ўкраінскіх...

Эла Волкава: “Усё ў жыцці трэба зарабіць…”

Доктар-кардыёлаг маладзечанскай паліклінікі №1 Эла Волкава пасля медыцынскага інстытута магла застацца ў Мінску, але не захацела - не любіць вялікі горад. – Эла...

Выстрал, што нараджае прыгажосць

Цяга да прыроды ў Віктара Казлоўскага з’явілася яшчэ ў школе. Уставаў на досвітку, садзіўся на веласіпед і ехаў за чатыры-пяць кіламетраў у лес, каб паназіраць за звярамі і птушкамі.

Вікенці Адамовіч: “Мая зямля дае мне сілы цягнуць жыццёвы воз”

Захаваць культурную спадчыну Валожыншчыны, зберагчы беларускую культуру і беларускае слова, быць для сваіх работнікаў не начальнікам, а дарадцам і паплечнікам – такія задачы ставіць...

Доктар Жук і чамаданчык з жартамі

У невялікім горадзе знакамітым стаць не цяжка, асабліва тым, чыя праца звязаная з людзьмі. Але заваяваць папулярнасць у дзяцей – гэта звычайна пад сілу...

Ашмянскі торт – брэнд

Папулярнасць ашмянскіх тартоў даўно перасекла межы горада. Мясцовыя кандытарскія вырабы вартыя стаць брэндам - накшталт смаргонскіх абаранкаў або мірскіх пернікаў.Памятаю, як больш за дваццаць...

Былых вязняў і сёння душаць слёзы

Навуковы супрацоўнік Мінскага абласнога краязнаўчага музея ў Маладзечне Барыс Бароўcкі выдаў кнігу "Насельнікі Беларусі - вязні нацызму". Аб тым, як яна стваралася - гутарка з аўтарам нашага карэспандэнта.

ЛЕНТА